corendon vliegtuig landt op vliegveld bij blauwe lucht en groen grasveld

Vlucht CD 955 van Rotterdam naar Antalya is 11 uur vertraagd

Recht op €400 compensatie

Vlucht CD955, die vanochtend om 08.10 uur vanaf Rotterdam Airport zou vertrekken richting Antalya, is verschoven naar 19.30 uur vanavond. Ben jij een van de gedupeerde passagiers? Dan heb je recht op € 400,- compensatie.

Waarom is deze vlucht vertraagd?

De reden voor deze lange vertraging is het plotselinge stilleggen van vluchtuitvoeringen door de Canadese luchtvaartmaatschappij Jetlines, die op het punt staat om uitstel van betaling aan te vragen.

Jetlines, dat twee Airbus A320’s aan Corendon had verhuurd, heeft per direct alle operaties gestaakt. Corendon heeft bevestigd de samenwerking met Jetlines te hebben beëindigd.

Last van Corendon vertraging? Claim direct € 400,-

Zou jij vanochtend met vlucht CND 955 van Rotterdam naar Turkije vliegen? Je hebt recht op een vergoeding, vraag direct compensatie aan

Vraag direct compensatie aan

Gevolgen voor vakantiegangers

Hoewel Corendon tegenover Luchtvaartnieuws.nl heeft verklaard dat het faillissement van Jetlines geen gevolgen zou hebben voor Nederlandse vakantiegangers, blijkt dit niet het geval te zijn.

De vlucht van Rotterdam naar Antalya van vanochtend zou namelijk worden uitgevoerd met een van deze toestellen. Hierdoor zijn de passagiers geconfronteerd met een vertraging van meer dan 11 uur, wat dus wel gevolgen heeft voor hun vakantieplannen.

Recht op € 400,- compensatie

Corendon is verantwoordelijk voor deze vertraging, aangezien zij Jetlines hebben ingehuurd voor de uitvoering van de vlucht. Passagiers hebben daarom recht op compensatie voor deze vertraging.

De vluchtafstand bedraagt 2657 km, wat betekent dat er een mogelijke vergoeding van € 400,- per passagier kan worden geclaimd.

Zou jij vanochtend met Corendon naar Antalya vliegen? Vraag dan meteen compensatie aan.

Gecontroleerd door Paul Vaneker

Paul Vaneker is Senior Flight Intelligence en heeft bij KLM en Transavia gewerkt. Verschijnt veel in de media om op te komen voor rechten van passagiers.

Meer over Paul
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel