Staking bij Discover Airlines: recht op compensatie

Dien nu een claim in bij EUclaim

Piloten en cabinepersoneel van Discover Airlines, een dochtermaatschappij van Lufthansa, gaan vanaf dinsdag 27 augustus 2024 vier dagen staken. Deze staking zal veel vakantievluchten vanuit Duitsland verstoren.

Discover Airlines vliegt met 27 toestellen vanuit Frankfurt en München naar populaire vakantiebestemmingen. Helaas zullen door de staking veel reizigers hinder ondervinden, ook in de staart van deze drukke zomerperiode. Dit kan betekenen dat geplande vakanties in gevaar komen.

Last van de staking? Claim direct je vergoeding

Gaat jouw vlucht niet door vanwege de staking bij Discover Airlines? Check meteen of je recht hebt op een vergoeding. Dit kan oplopen tot 600 euro!

Vraag direct vergoeding aan

De vakbonden Cockpit en UFO hebben de staking uitgeroepen na mislukte onderhandelingen met Lufthansa. Ze vertegenwoordigen de piloten en het cabinepersoneel en hebben besloten tot deze actie nadat eerdere afspraken met een andere vakbond, Verdi, niet toereikend bleken.

Wat zijn mijn rechten?

Heb je al een ticket geboekt bij Discover Airlines en wordt je vlucht geannuleerd of vertraagd door de staking in Duitsland?

Discover Airlines moet je vlucht omboeken. Ben je het niet eens met het geboden alternatief? Dan kan je ook kiezen om het ticketgeld terug te krijgen.

Daarnaast heb je mogelijk recht op compensatie volgens de EU-regelgeving. De verantwoordelijkheid voor de staking ligt namelijk bij Discover Airlines. Lees hier meer over de Discover staking en je rechten.

Claim tot €600 bij Discover Airlines

Bij EUclaim staan we klaar om je te helpen met het indienen van je claim. Wij begrijpen hoe vervelend het is om je vakantieplannen in duigen te zien vallen. Dien vandaag nog je claim in via onze website en wij zorgen ervoor dat je krijgt waar je recht op hebt.

Selecteer je vlucht in de lijst hieronder. Let wel, dit is slechts een selectie. Als jouw vlucht er niet tussen staat, dan kan je handmatig zoeken.

Geschreven door Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel