Beautiful Portofino (Liguria, Italy) Ita Aiways vertraging
23 september 2024

24 september wordt op meerdere vliegvelden in Italië gestaakt

Met honderden annuleringen als gevolg

Op dinsdag 24 september zullen passagiers op verschillende Italiaanse luchthavens te maken krijgen met grootschalige verstoringen door stakingen van grondpersoneel en bagageafhandelaars.

24 uur staken in Italië

De stakingen zullen plaatsvinden op onder andere Bologna Guglielmo Marconi, Milano Malpensa, Milano Linate, Roma Fiumicino en Venezia Marco Polo. De acties beginnen op 23 september om 23:59 uur en duren 24 uur.

Deze stakingen treffen veel luchtvaartmaatschappijen die op deze belangrijke Italiaanse luchthavens opereren, en zullen naar verwachting leiden tot annuleringen van vluchten en vertragingen.

Reizigers die op deze dag van en naar Italië willen vliegen, worden geadviseerd om de laatste updates over hun vluchtstatus nauwlettend in de gaten te houden via de apps en websites van hun luchtvaartmaatschappij.

  • Ga je binnenkort op reis? Krijg tot €600

    Laat geen geld liggen! Deel je vluchtdata alvast met ons. Als je vlucht vertraagd of geannuleerd wordt en je recht hebt op compensatie, dan helpen wij je meteen!
    Deel je vluchtnummer

Ryanair en EasyJet annuleren vluchten vanwege staking

Onder de getroffen luchtvaartmaatschappijen bevindt zich Ryanair, die een aantal van haar vluchten heeft moeten annuleren. Vluchten van en naar de luchthavens van Venetië Marco Polo (VCE), Olbia (OLB), Milaan Malpensa (MXP) en Bologna (BLQ) zijn geannuleerd.

Daarnaast heeft de Ierse luchtvaartmaatschappij wijzigingen aangebracht in het vluchtschema van een aantal andere vluchten.

Ryanair heeft haar passagiers op de hoogte gebracht van de annuleringen en schemawijzigingen via e-mail. Bovendien kunnen passagiers die op 24 september van of naar de genoemde luchthavens vliegen, te maken krijgen met vertragingen.

Ryanair raadt reizigers daarom aan om de Ryanair-app te raadplegen voor de meest actuele informatie over hun vlucht.

Ook EasyJet heeft aangekondigd dat zij hinder zal ondervinden van de stakingen. Hoewel EasyJet minder specifiek is over het aantal annuleringen, waarschuwt de luchtvaartmaatschappij haar passagiers om regelmatig de vluchtstatus te controleren via de EasyJet Flight Tracker of de EasyJet-app.

Reizigers met geannuleerde vluchten kunnen kiezen voor een volledige terugbetaling of een kosteloze omboeking naar een andere vlucht.

Geen recht op compensatie

Veel passagiers vragen zich af of ze recht hebben op compensatie wanneer hun vlucht wordt geannuleerd of vertraagd door deze stakingen. Helaas vallen stakingen van luchthavenpersoneel onder “buitengewone omstandigheden”, wat betekent dat luchtvaartmaatschappijen in dit geval geen compensatie verschuldigd zijn.

Dit geldt zowel voor Ryanair, EasyJet als andere luchtvaartmaatschappijen die hinder ondervinden van de stakingen op Italiaanse luchthavens.

Reizigers die getroffen zijn door deze situatie kunnen echter wel aanspraak maken op alternatieve regelingen zoals een terugbetaling of omboeking naar een andere vlucht.

Geschreven door Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel