vliegtuig met amerikaanse vlag

Vluchtproblemen in de VS? EUclaim helpt met compensatie

EUclaim ingeschakeld om kosten te verhalen

Het is weer payday bij EUclaim. Dit betekent dat 974 passagiers vandaag compensatie gestort krijgen.

Hier zit een groep bij die in 2019 met de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta vlogen. 

Deze vlucht zou van Amsterdam Schiphol naar Boston vliegen, maar had te maken met een fikse vertraging. Uiteindelijk landde het vliegtuig bijna 10 uur later dan gepland in de Verenigde Staten. 

Laat geen geld liggen! Krijg tot €600 vergoeding

Heb je een vlucht op de planning staan? Deel je vluchtnummer met ons, als er vluchtproblemen zijn helpen wij je tot €600 compensatie te claimen.

Ik ga op reis

Dankzij Europese wetgeving ben je als passagier beschermd bij vluchtproblemen tussen Europa en Amerika. In dit artikel leggen we uit onder welke omstandigheden je compensatie kunt ontvangen en hoe EUclaim je daarbij kan helpen.

Europese bescherming voor vluchten naar de Verenigde Staten

De EU in EUclaim staat voor de uitgebreide bescherming die de Europese wetgeving biedt aan passagiers. Deze bescherming geldt voor alle vluchten die vertrekken vanaf een luchthaven in de EU, zoals Schiphol, ongeacht de bestemming. D

it betekent dat als jouw vlucht naar de Verenigde Staten meer dan drie uur vertraging heeft, geannuleerd is, of als je geweigerd wordt bij het instappen, je recht kunt hebben op een compensatie volgens de EU Verordening 261/2004.

Compensatiebedragen

De verordening stelt duidelijke compensatiebedragen vast op basis van de afstand van de vlucht en de duur van de vertraging:

Vergoeding
per persoon

  • flight

    €250

    Korte afstand

    tot 1500 km

    Bijv. Amsterdam – Barcelona

  • flight

    €400

    Middellange afstand

    1500 – 3500 km

    Bijv. Amsterdam – Marrakesh

  • flight

    €600

    Lange afstand

    vanaf 3500 km

    Bijv. Amsterdam – Boston

Vluchten van Amerika naar de EU

Niet alleen vluchten vanuit de EU naar de VS vallen onder deze bescherming. Ook als je vanuit de Verenigde Staten naar Europa vliegt met een Europese luchtvaartmaatschappij, heb je dezelfde rechten.

Dit betekent dat passagiers die met een Europese airline reizen, beschermd zijn door de EU-regelgeving, zelfs als hun vlucht vanuit de VS vertrekt.

Vlucht met overstap

Als je vlucht van Schiphol naar Los Angeles bijvoorbeeld een overstap heeft in New York, geldt de EU-verordening nog steeds voor de hele reis als deze deel uitmaakt van één boeking.

Dit betekent dat als je vertraging oploopt op het eerste deel van je reis (van Schiphol naar New York) en daardoor je aansluitende vlucht mist, je ook recht kunt hebben op compensatie voor de totale vertraging die je uiteindelijk op je eindbestemming oploopt.

Claim indienen bij EUclaim

Vluchtproblemen gehad van of naar de VS? Bij EUclaim begrijpen we hoe vervelend een vertraging of annulering kan zijn.

Daarom maken we het indienen van een claim zo eenvoudig mogelijk. In tegenstelling tot de airlines, die willen het jou juist zo moeilijk mogelijk maken om een claim in te dienen. Dat is niet altijd bewust. 

Met slechts een paar minuten van je tijd kun je via onze website een claim indienen. Onze service werkt op basis van no cure no pay, wat betekent dat je alleen betaalt als we succes hebben met jouw claim.

Geschreven door Jerrymie Marcus

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel